АБ «Гончарук та партнери» відстояло інтереси трудового колективу по виплаті заробітної плати у повному обсязі

Комунальна установа залишила без заробітної плати більше 60 працівників, здійснивши їх звільнення без виплати заробітної плати ще на початку 2021 року.

Боротьба за порушені права працівників тривала майже 6 місяців. Для нас вона була цікавою ще й тим, що ми представляли інтереси одночасно великої групи працівників.

Численні звернення працівників до органів влади не дали жодного результату, надсилали, в кращому випадку, стандартні «відписки» про вжиття заходів.

Місцева влада, яка за законом зобов’язана виплатити заробітну плату, усунулася від вирішення даної проблеми. Традиційно це було зроблено шляхом створення робочої групи та проведення нарад з пошуку рішень. Жодних рішень в інтересах працівників не було виконано!

Тут мала місце системна бездіяльність посадових осіб та невиконання ними своїх посадових обов’язків.

Адвокатське бюро «Гончарук та партнери» знайшли спосіб ефективно допомогти у вирішенні зазначеної проблеми. Так, адвокатами була розроблена стратегія по стягненню невиплаченої заробітної плати працівникам – в результаті реалізації ряду заходівв був досягнутий  позитивний результат. Права працівників були захищені, вони отримали невиплачену заробітну плату у повному обсязі.

Примітно, що для розрахунку з працівниками районній раді довелося вносити зміни до відповідного бюджету. Це ще раз доводить, «бюджетні» установи також можна змусити виконувати свої зобов’язання.

Нагадаємо, що стаття 175 КК України передбачає кримінальну відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати у вигляді штрафів, аж до позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

І пам’ятайте, право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. Також працівник має право на отримання середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Заповніть форму

Наш менеджер з вами зв’яжеться якнайшвидше